INGREDIENTES (829 Inscritos)
1 lacón de 45 km ruta longa e 30 km ruta corta. aproximadamente
1 lacón de 45 km ruta longa e 30 km ruta corta. aproximadamente
Grelos (MONTE)
Patacas
(BIKES)
Choriuzos
(BIKERS)
PREPARACIÓN
Hai que desalar o lacón e os amigo do cdmXesteiras pensaron que a mellor maneira era unha choiva intensa e un extra de lama para convertila nunha gran cacerola.
Esto todo fixo que o percorrido do lacón se desale e así poñendo a cocer nunha cacerola de grandes dimensóns, colmada de agua, durante horas, fai que a base de km o terreo se faga mais e mais duro.
Transcurrido este tempo, xa temos a ruta lista, e hora de quitala da cacerola e poñerlle os chourizos (bikers) e as patacas (bikes), para pedalear e disfurtar polos grelos (Montes) do lacón.
Hai que desalar o lacón e os amigo do cdmXesteiras pensaron que a mellor maneira era unha choiva intensa e un extra de lama para convertila nunha gran cacerola.
Esto todo fixo que o percorrido do lacón se desale e así poñendo a cocer nunha cacerola de grandes dimensóns, colmada de agua, durante horas, fai que a base de km o terreo se faga mais e mais duro.
Transcurrido este tempo, xa temos a ruta lista, e hora de quitala da cacerola e poñerlle os chourizos (bikers) e as patacas (bikes), para pedalear e disfurtar polos grelos (Montes) do lacón.
DISFURTE
Pode facerse de fomar individual ou en grupo, con dous platos ou tres, en mais ou menos tempo. Pero coma sempre ainos que lle comen todo e outros que só o que lles gusta. Pero está claro que o lacón deixou a todos ben empachados.
Para comenzar metéronnos unha boa enchenta de grelos (Monte), con unha porcentaxe do 20%, que para moitos xa os deixou servidos. Pero simplemente era a primeira bandexa, xa que despois foi acopañado por tramos continuos de subidas e baixas. E sen esquecer os númerosos tramos técnicos cheos de grasa (Pedras), que fixo que mais de un tubera que perdir un palillo (Mecánico), para arranxár mais dunha molestia.
E para rematar a laconada, de postre gardaron o mellor. Unha boa sesión de licores (trialeras), para asegurarse que tódolos comensales voltaran os seus fogares satisfeitos pola experiencia.
ENLACE FOTOS
https://picasaweb.google.com/110947370691234665834/IIRUTABTTDOLACON?authkey=Gv1sRgCN-_05OM-Pe_8gE&noredirect=1#
https://picasaweb.google.com/113602287319640980977/IIRutaDoLaconCuntis17022013?authkey=Gv1sRgCMj597DF_7X01gE
https://picasaweb.google.com/110631344432895189921/IIRutaBTTLacon2013
VIDEO
Lacon from roque142 on Vimeo.
Por ultimo non se pode despedir un sen felicitar os anfitrións. E agradecerlles os nosos amigos do http://www.cdmxesteiras.com/. O Traballo que pasan para que disfrutemos todos de tremenda festa.
Espero volver a repetir. Po iso, e como creo que temos confianza. Para a próxima edición do lacón aconsellolles separar durante toda a enchenta os que comen todo (Ruta larga) dos que só comen o que lles gusta (Ruta corta).
CRÓNICA: UZAL.
Ningún comentario:
Publicar un comentario